Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Опалювальний період: Чугуївщина готова до холодів

Дата: 21.10.2024 14:17
Кількість переглядів: 12

Фото без описуПро це повідомив начальник Чугуївської районної військової адміністрації Сергій Лободенко.

 

Підготовка району до нинішнього осінньо-зимового періоду розпочалася відразу після завершення минулого. Було складено плани робіт з відновлення, капітального ремонту, реконструкції та будівництва об’єктів тепло-, водопостачання, водовідведення, житлового фонду, проведення комплексної модернізації та технічного переоснащення підприємств та залучення інвестицій в галузь житлово-комунального господарства.

 

«На сьогодні всі планові роботи з налаштування житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу завершено. Район повністю готовий до холодів. Підготовлено 82 котельні та 75 км теплових мереж. Замінено аварійні ділянки у водопровідно-каналізаційних мережах, здійснено ревізію запірної арматури, підготовлено 74 артезіанські свердловини. Також комплексно підготовлено 798 житлових будинків, перевірено в них вентиляційні та димові канали», – розповів Сергій Лободенко.

 

Що ж до початку опалення у будинках, то, як нагадав керівник району, мешканці Чугуївщини його отримають при середньодобовій температурі протягом трьох діб нижче +8 градусів та подальшій перспективі щодо її зниження.

 

«Рішення про початок опалювального періоду приймають органи місцевого самоврядування, військові адміністрації населених пунктів», зазначив Сергій Лободенко.

 

Для ефективної взаємодії підрозділів ЖКГ та своєчасної ліквідації можливих аварійних ситуацій в громадах організовано чергування та забезпечено цілодобову роботу відповідних служб комунальних підприємств.

 

Районною владою налагоджена надійна співпраця з представниками АТ «Харківобленерго». Тож при виявленні проблем питання вирішуються оперативно.

 

Як наголосив Сергій Лободенко, важливим на сьогодні є не лише підготовка об’єктів водопровідно-каналізаційного та теплового господарств до роботи у період холодів, а й захист їх, а також інших важливих для економіки, нацбезпеки і оборони об’єктів інфраструктури.

 

Тож громади проводять уточнення переліку таких об’єктів, вживають заходів їх безпеки, інженерного захисту та охорони, дбають про резерв обладнання, матеріалів, палива тощо.

 

Завдяки плідній співпраці обласної та районної військових адміністрацій, місцевих органів влади з благодійними організаціями об’єкти забезпечені генераторами та необхідним запасом палива. Крім того, місцевими органами влади, підприємствами, установами та організаціями проведено відповідну роботу щодо створення запасів альтернативних видів палива для опалення об’єктів соціальної сфери, закладів охорони здоров’я, закладів освіти на випадок відключення від централізованого теплопостачання, газопостачання тощо. У громадах відпрацьовано питання щодо поставки дров, пелетів, брикетів, вугілля, які поступово будуть підвозитися постачальниками протягом опалювального сезону.

 

Сьогодні всі громади продовжують активно співпрацювати з різноманітними благодійними фондами, залучають гуманітарні організації для надання всебічної допомоги населенню як у натуральному вигляді (тверде паливо), так і грошовому для придбання дров.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора