Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Харківській області вперше відбувся соціальний мистецький проєкт «Обійми дитину»

Дата: 21.10.2024 11:59
Кількість переглядів: 30

Ініціатива спрямована на підтримку ментального здоров’я дітей регіону. Про це повідомила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська.
Фото без опису

«Обійми дитину» – важливий проєкт у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», спрямований на розвиток творчого потенціалу дітей і надання їм можливості висловити свої почуття через мистецтво. Це перший проєкт такого масштабу на Харківщині, який підкреслює важливість турботи про психоемоційний і ментальний стан дітей, особливо в контексті війни та інших соціальних криз», – зазначила Віта Ковальська.

Під час заходу діти взяли участь у різноманітних активностях і майстер-класах, зокрема з петриківського розпису, коцарства, малювання пластиліном, пісочної анімації, скульптурного живопису тощо. Також для дітей провели інтелектуальну вікторину, театральну постановку і святковий концерт. Учасники отримали можливість зануритися у світ космонавтики й авіації за допомогою окулярів віртуальної реальності, спостерігати за роботою 3D-принтера та сфотографуватися біля спеціальної фотозони з м’якими іграшками.

«В рамках проєкту провели наймасштабніший в Україні з початку війни захід, направлений на підтримку ментального здоров’я дітей в цей непростий час. Я хочу подякувати батькам, які підтримують та надихають своїх дітей, організаторам фестивалю, команді Харківської обласної ради, яка доклала багато зусиль для того, щоб сьогоднішній захід відбувся, а також Харківській обласній військовій адміністрації за підтримку цієї ініціативи та, звісно, нашим партнерам за допомогу», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

В межах проєкту «Обійми дитину» цього року відбувся обласний фестиваль-конкурс образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва «Розквітне Україна», спрямований на розвиток творчого потенціалу дітей і молоді Харківщини. У конкурсі взяли участь понад 300 юних талантів із територіальних громад області та міста Харкова, 20 з яких посіли призові місця.

Переможців і володарів гран-прі обласного фестивалю-конкурсу «Розквітне Україна!» нагородили заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська і голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора