Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Харківщині триває реалізація комплексної регіональної програми якісного та корисного харчування в закладах освіти

Дата: 13.09.2024 11:40
Кількість переглядів: 24

Про це говорили під час засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

Фото без опису

В межах реалізації реформи шкільного харчування, ініційованої Першою Леді України Оленою Зеленською, в Лозівському районі зводять другу в країні фабрику-кухню. Завершити будівництво та ввести фабрику в експлуатацію планують вже в 2025 році. На початковому етапі роботи заклад зможе охопити 43 заклади освіти Лозівщини та надавати комплексні гарячі обіди для більш як 12 000 учнів. В подальшому потужності фабрики-кухні зможуть забезпечувати харчуванням 86 закладів освіти району. 

«Комплексно працюємо над відновленням офлайн-навчання в тих районах, де дозволяє безпекова ситуація. Окрім будівництва укриттів для проведення навчання, реформуємо систему харчування. Вдячні нашим міжнародним партнерам та фонду Говарда Баффета за допомогу і сприяння в цьому процесі», - зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. 

Крім того, цьогоріч було розроблено проєктно-кошторисну документацію для проведення капітальної реконструкції харчоблоків у 27 закладах освіти Лозівського району. Здійснено розподіл державної субсидії на 7 харчоблоків на більш як 90 мільйонів гривень. 

«Планується моделювання мережі харчоблоків: у 50 громадах відповідно до технічної моделі «базова кухня», у 1 громаді відповідно до моделі «опорна кухня», у 2 громадах відповідно до технологічної моделі «фабрика-кухня». Також триває підготовка та перепідготовка працівників. Базовий курс «Практичні аспекти виконання закладами освіти вимог харчового законодавства» пройшли 1457 працівників сфери харчування закладів загальної середньої освіти, поглиблений курс опанували більше 1000 працівників», - розповіла директорка Департаменту науки і освіти Харківської ОВА Ольга Безпалова. 

Міжнародні партнери також долучаються до реалізації програм з реформації шкільного харчування та гігієни. За участі ЮНІСЕФ було виконано відновлення санітарно-гігієнічних вузлів в 7 закладах освіти Лозівської, Кегичівської та Балаклійської тергромад, на потреби навчальних закладів було передано гігієнічні набори, а також в 5 закладах освіти встановлено системи зворотного осмосу для покращення якості води.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора