Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Військовослужбовець з Чугуєва нагороджений відзнакою Президента України «За оборону України»

Дата: 09.07.2024 13:57
Кількість переглядів: 86

Молодший лейтенант Олександр Кобиляцький до повномасштабного вторгнення росіян на територію України був власником приватного бізнесу  займався ремонтом автівок.

Фото без опису

25 лютого 2024 року вступив до лав 113 окремої бригади ТрО.

У перші дні війни пильнував стратегічні об’єкти, допомагав жителям міста, яке постійно було під ворожими обстрілами. А вже незабаром відбувся перший бій з російськими загарбниками. Це сталося під час звільнення селища Вільхівка, що неподалік Харкова. Працювала ворожа артилерія, били міномети. Довелося відійти на попередні позиції, проте населений пункт був невдовзі звільнений.

Восени 2022 року підрозділ Олександра брав участь у звільненні частини Харківської області. Вони визволяли від російських окупантів селище Білий Колодязь, потім закріпилися на Приколотному, а далі рушили звільняти Куп’янськ.

Деякий час Олександр виконував завдання з охорони державного кордону з  країною-агресором, а на початку 2023 року вирушив на найгарячіший на той час напрямок під Бахмут.

Боронити українську землю довелося на напрямку сіл Іванівка, Кліщіївка та селища Курдюмівка, поблизу траси, яка сполучала Бахмут і Костянтинівку, що стала «дорогою життя» для українських підрозділів. Неодноразово «вагнерівці» намагалися взяти під контроль цю ділянку, але постійно відходили під опором харківських тероборонців.

Пізніше молодший лейтенант брав безпосередню участь у боях за місто Бахмут.

За бездоганне виконання службових обов’язків, виявлені при цьому доблесть, честь та хоробрість Олександра Кобиляцького нагороджено відзнакою Президента України «За оборону України».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора