Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Чугуївщині створили відразу чотири прийомні сім’ї

Дата: 26.06.2024 13:08
Кількість переглядів: 75

Фото без описуВони функціонуватимуть у Новопокровській, Чкаловській, Малинівській та Слобожанській громадах. Сім’ї з перших трьох громад взяли на виховання по одні дитині, слобожанська сім’я – чотирьох.

Прийомна сім'я – це сім'я, яка добровільно взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Як розповіла начальниця служби у справах дітей Чугуївської районної військової адміністрації Олена Альхімович, відтепер у Чугуївському районі функціонує 14 прийомних сімей та 7 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 64 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування.

«Наше головне завдання – зберегти для дітей рідну домівку або забезпечити сімейне середовище. Тож наша служба докладає максимум зусиль для пошуку родин для діточок, які через різні життєві обставини залишилися без турботи та догляду батьків, а також здійснює їх подальший контроль. Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для розвитку таких форм, надаючи сім’ям, які приймають дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, матеріальну та соціальну підтримку», – зазначила Олена Альхімович.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора