Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Аграрії Харківщини зможуть отримати пільговий кредит на придбання когенераційних установок

Дата: 21.06.2024 12:01
Кількість переглядів: 59

Про це йшлося під час робочої зустрічі виконуючого обов’язки Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова, директора Департаменту агропромислового розвитку ХОВА Андрія Дорожко з керівниками агропідприємств регіону.

Фото без опису

Завдяки тісній співпраці профільних міністерств, Харківської ОВА та банків-партнерів було прийняте рішення щодо надання пільгових кредитів за програмою «5-7-9%» для придбання генераторів великої потужності і когенераційних установок для агропідприємств. Передбачається, що обладнання дасть змогу забезпечувати роботу елеваторів під час довготривалої відсутності світла.

«Водночас зареєстрований проєкт, який передбачає з липня скасувати імпортну миту та ПДВ на когенераційні установки. Тобто, на 30% має цей процес здешевшати. Також варто нагадати, що від початку червня запущена програма з надання знижки в 30% на перевезення сільськогосподарської продукції з метою експорту як портів, так і західного кордону «Укрзалізницею». Території можливих бойових дій і активних бойових дій в реєстр включені», - зазначив Тарас Висоцький.

Крім того, під час засідання обговорили хід реалізації програми з надання субсидій на оброблювані угіддя до 120 гектарів для аграріїв з території, можливих бойових дій. Програма передбачає надання 8 000 гривень за кожен гектар. В Міністерстві аграрної політики та продовольства України розглядають перспективу запуску третьої хвилі прийому заявок, а також включення в програму підприємств, які не входять до зони активних бойових дій. Такі господарства зможуть отримати 4 000 гривень за кожен гектар оброблюваної землі.

«Продовжуємо працювати з профільними міністерствами та міжнародними партнерами задля створення сприятливих умов роботи агропромислових підприємств нашої області, адже мова йде про продовольчу і економічну безпеку. В перспективі, до програми з надання субсидій можуть увійти і тваринницькі комплекси», - зазначив Євген Іванов.

Також під час засідання за відданість справі, професіоналізм, стійкість та витримку в умовах воєнного стану, наполегливу працю та з нагоди Дня фермера Міністерство аграрної політики та продовольства України відзначили 6 керівників аграрних підприємств Харківщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора