Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Новопокровці виконано капітальний ремонт та оснащення амбулаторії

Дата: 04.06.2024 16:43
Кількість переглядів: 88

Фото без описуЗ цієї нагоди відбулося урочисте відкриття оновленої амбулаторії, в якому взяв участь заступник начальника Чугуївської районної військової адміністрації Олександр Апостол.

 

Ремонт, вартість якого склала понад 16 млн. грн., було профінансовано Німеччиною через Німецький банк розвитку KfW в рамках проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури – поліпшення первинної сільської медицини (УФСІ VII)».

 

Роботи над проєктом з реконструкції медзакладу, який знаходився у вкрай незадовільному стані, розпочалися п’ять років тому – у 2019 році було подано заявку на участь у конкурсі Українського фонду соціальних інвестицій. Здобуття перемоги у конкурсі дало старт розробці у 2021 році проєктно-кошторисної документації.

 

Війна поставила під загрозу існування не лише проєкту, а й самої будівлі: у липні 2022 року вибухом від прильоту у приватний будинок навпроти закладу було вибито склопакети, потрощено дах. 

 

Щойно дозволила воєнна ситуація, Український фонд соціальних інвестицій повернувся, щоб довести розпочате до логічного завершення.

 

В амбулаторії проведено капітальний ремонт приміщень на площі майже 400 кв. м: встановлено металопластикові вікна, внутрішні та зовнішні двері, замінено інженерні мережі (водопостачання, водовідведення, електропостачання, освітлення, опалення), виконано оздоблення та утеплення зовнішніх стін будівлі, внутрішнє оздоблення приміщень, горища, влаштовано санвузли, у тому числі і для маломобільних груп, ганки та пандус. Також закуплено медичне обладнання, засоби індивідуального захисту. За рахунок коштів з місцевого бюджету придбано нові меблі та виконано благоустрій прилеглої території на суму 1,2 млн. грн.

 

Олександр Апостол відзначив, що відкриття медичного закладу, відремонтованого та оснащеного за сучасними технологіями, – подія визначна не лише для громади та району, а й області в цілому. А під час війни вона набуває неабиякої ваги.

 

«Це величезний крок до поліпшення умов надання медичних послуг. Для населення громади, серед яких багато внутрішньо переміщених осіб, він є свідченням руху у напрямку налагодження життя на цій місцині», – сказав він.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора