Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зміна місця реєстрації для військовозобовʼязаних: що варто знати

Дата: 22.03.2024 10:04
Кількість переглядів: 127

Від 24 лютого 2022 року у зв’язку з воєнним станом, який введено на території України, військовозобов’язані та резервісти не можуть змінювати місце постійного проживання без дозволу керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Фото без опису

Для них алгоритм зміни місця реєстрації є таким:

1. Зберіть необхідні документи. Потрібен паспорт, військовий квиток, довідка про присвоєння ідентифікаційного номера, документ, що підтверджує нове місце проживання (за наявності додайте документи, що підтверджують причину зміни місця проживання, наприклад,  довідку про працевлаштування, договір найму житла тощо).

2. Складіть заяву на ім’я керівника ТЦК та СП з проханням дозволити зміну місця проживання. До заяви додайте перелік документів, наведений вище.

3. Керівник ТЦК та СП розглядає рапорт упродовж 7 днів. У разі позитивного рішення видається дозвіл на зміну місця реєстрації.

4. Після отримання дозволу зніміться з військового обліку у ТЦК та СП за попереднім місцем проживання.

5. Зверніться до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) за новим місцем проживання.

6. Протягом 7 днів з дня прибуття до нового місця проживання станьте на військовий облік у ТЦК та СП за новим місцем проживання. При собі майте документи, які ви подавали для отримання дозволу на зміну місця проживання.

 

Виняток: особі не потрібно йти в ТЦК та СП за дозволом, якщо:

- вона виключена з військового обліку, має відмітку про це у військовому квитку;

- знаходиться у відрядженні, але має відстрочку від мобілізації;

- є резервістом, якого зняли з обліку і переміщується, щоб стати на  облік в іншому ТЦК (має на це 7 днів).

 

Слід зазначити, що порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку, відповідно до ст. 210 КУпАП, тягне за собою накладення штрафу від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 850 грн).

 

Для отримання безоплатної кваліфікованої правничої допомоги радимо звертатися до Чугуївського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою: м. Чугуїв, вул. Старонікольська, 27А, тел.: (05746) 40-127.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора