Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини

Дата: 15.02.2024 18:46
Кількість переглядів: 54

Фото без описуВоно пройшло під головуванням начальника Чугуївської районної військової адміністрації Сергія Лободенка.

 

Першим питанням у порядку денному було створення прийомної сім’ї.

 

До служби у справах дітей Чугуївської РВА звернулося подружжя Лизогубових з Малинівки, яке виявило бажання створити прийомну сім’ю та взяти на виховання хлопчика, позбавленого батьківського піклування. Зваживши на всі обставини, членами комісії було ухвалено позитивне рішення.

 

Про роботу служби у справах дітей Чугуївської РВА доповіла її начальниця  Олена Альхімович. Вона поінформувала, що у районі створено та функціонує 7 дитячих будинків сімейного типу  та 13 прийомних сімей, в яких виховується 69 дітей. Службою постійно проводиться консультування громадян з питань усиновлення; відвідуються прийомні сім’ї та ДБСТ; забезпечено участь у 22 судових засіданнях стосовно захисту прав та інтересів дітей тощо.

 

На засіданні було обговорено тему запобігання та протидії домашньому насильству. Начальник сектору ювенальної превенції відділу превенції Чугуївського районного управління поліції Олександр Чигринов відзначив, що у минулому році поліцією разом зі службою у справах дітей було вилучено 5 дітей з 2 сімей, які постраждали від домашнього насильства. Зараз вони влаштовані до сімейних форм виховання, а батьків позбавлено батьківських прав.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора