Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відновлена після російських обстрілів амбулаторія в Лісному вже приймає пацієнтів

Дата: 14.02.2024 18:48
Кількість переглядів: 77

З грудня 2023 року після ремонту та оснащення амбулаторії в селі Лісне Харківського району медики знову змогли приймати пацієнтів.

Фото без опису

Як зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, відновлення медзакладу здійснювалося за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевого бюджету і становило 9 мільйонів гривень.

«Відновлення медзакладів у невеликих населених пунктах після ворожих обстрілів так само важливе, як і оснащення великих районних лікарень. Оскільки саме первинна медична допомога забезпечує якісне обстеження пацієнтів», – сказав Олег Синєгубов.

На сьогодні, як повідомила сімейна лікарка Оксана Кравченко, у цьому амбулаторному пункті задекларовано 745 людей, з них 58 дітей.

«Меблі та техніку отримали завдяки програмі Угорської Екуменічної Служби Допомоги. Загалом я приймаю в цій амбулаторії двічі на тиждень, адже ще працюю в Черкаській Лозовій. На постійній основі тут перебуває медична сестра. У середньому приймаємо до 15 пацієнтів на день», – розповіла Оксана Кравченко.

Як додала медична сестра Інна Ворожбит, амбулаторія постраждала від російської агресії всередині березня 2022 року. Тоді влучання були поруч з будівлею, від цього пошкодилися стіни, дах, вікна та двері.

«Завдяки ремонту в приміщеннях стало набагато тепліше і краще працювати. Окрім того, від ЮНІСЕФ отримали холодильник для зберігання препаратів. Загалом це дуже старовинна будівля, вона побудована ще до Другої світової війни і пережила багато подій. Ремонт був їй необхідний», – прокоментувала Інна Ворожбит.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора