Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У минулому році у районі надано понад 63 тис. адміністративних послуг

Дата: 14.02.2024 15:34
Кількість переглядів: 140

Фото без описуПро це повідомив начальник Чугуївської районної військової адміністрації Сергій Лободенко.

 

«На Чугуївщині майже повністю відновлено роботу суб’єктів надання адмінпослуг. Так, достатньо успішно функціонують Центри надання адміністративних послуг у Зміївській, Печенізькій, Слобожанській, Старосалтівській та Чугуївській громадах. У липні минулого році відкрито ЦНАП у Чкаловській громаді, а з листопада запрацював й у Новопокровській», – розповів керівник району.

 

Для наближення адміністративних послуг до мешканців найвіддаленіших населених пунктів в громадах організовано роботу 25 віддалених робочих місць адміністратора у Зміївській, Новопокровській, Слобожанській, Старосалтівській, Печенізькій та Чугуївській громадах.

 

«Таким чином, у Чугуївському районі функціонують 33 точки доступу до адміністративних послуг (7 – ЦНАП, 25 – ВРМ, 1 – посадові особи громади)», – зазначив Сергій Лободенко.

 

За підсумками 2023 року центрами адмінпослуг району надано 63,7 тис. послуг, що у порівнянні з 2022 роком (40,1 тис. адміністративних послуг) становить 159%.

 

Як наголосив начальник Чугуївської районної військової адміністрації, найбільше мешканці громад зверталися за послугами з реєстрації місця проживання, соціального характеру (довідка про взяття на облік
ВПО, повідомлення про пошкоджене майно), пов’язаними з державною реєстрацією нерухомого майна, з реєстрації актів цивільного стану.

 

Підвищити доступність та якість послуг ЦНАПів допомагають наявні інформаційні системи.

 

Сергій Лободенко розповів, що у громадах району працює інформаційна система «Соціальна громада» (оформлення субсидій, державних допомог та пільг), у всіх ЦНАПах району запроваджено застосунок Дія, що дає змогу громадянам отримати послуги без наявності паперових документів. Через ЦНАПи району розпочато надання електронної публічної послуги «єВідновлення».

 

«Сфера надання адміністративних послуг є та залишається однією з найважливіших складових розбудови системи доступних, прозорих та не корупційних сервісів суб’єктів владних повноважень, а також створення сприятливих умов для ведення бізнесу», – підкреслив Сергій Лободенко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора