Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося засідання робочої групи з питань проходження альтернативної служби

Дата: 24.01.2024 17:18
Кількість переглядів: 81

Фото без описуЧлени робочої групи розглянули питання щодо припинення проходження альтернативної (невійськової) служби двома мешканцями Зміївської громади.

 

Альтернативною службою відповідно до Конституції України хлопцям було замінено виконання військового обов’язку, оскільки це суперечить їх релігійним переконаннямвіровчення релігійної організації, до якої вони належать, не допускає користування зброєю.

 

Свій обов’язок перед суспільством юнаки виконували в Інституті овочівництва і баштанництва Національної академії аграрних наук України, куди їх було направлено для проходження служби.

 

Начальник управління соціального захисту населення Чугуївської РВА Олександр Лисянський, який є головою робочої групи, проінформував присутніх, що у вересні 2023 року строк проходження служби цими громадянам закінчувався. Але у зв’язку з тим, що через військову агресію рф їм було надано на кілька місяців відпустку без збереження заробітної плати, строк було подовжено.

 

За час роботи хлопців в науковій установі зауважень до них з боку керівництва закладу не було. Відповідно до Положення про порядок проходження альтернативної (невійськової) служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10.11.1999 № 2066 (зі змінами), до робочої групи щокварталу надавалися відомості про використання робочого часу.

 

За підсумками засідання членами робочої групи було прийнято рішення щодо звільнення громадян від проходження альтернативної (невійськової) служби у зв’язку із закінченням її строку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора