Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Серій Лободенко зустрівся з представниками The HALO Trust

Дата: 18.01.2024 17:26
Кількість переглядів: 113

Фото без описуThe HALO Trust є міжнародною неурядовою гуманітарною організацією, яка працює у сфері протимінної діяльності, проводячи заходи з обстеження та розмінування земель, а також інформує населення щодо ризиків, пов’язаних із вибухонебезпечними предметами.

 

Свою діяльність у Чугуївському районі фахівці організації розпочали у листопаді 2022 року. За цей час розміновано майже 267 тис. кв. м. Виявлено близько 3 тисяч вибухонебезпечних предметів.

 

«Ми вдячні вашій організації за ту роботу, яку ви здійснюєте на Чугуївщині. Бо наші території є найбільш забрудненими в області. Це дійсно своєчасна та важлива допомога», відзначив начальник Чугуївської районної військової адміністрації Сергій Лободенко.

 

Нещодавно організація отримала акредитацію щодо проведення робіт із знищення вибухонебезпечних предметів.

 

«Зараз триває підготовка та планування майбутніх робіт, – розповіла під час зустрічі керівниця групи знешкодження (знищення) вибухонебезпечних предметів. – Харківська обласна військова адміністрація визначила для The HALO Trust спеціальні майданчики для знищення. Наразі проводиться їх оцінка».

 

У ході спілкування обговорювалася можливість використання наявних полігонів для проведення робіт зі знищення мін та снарядів. Відпрацьовувалися також питання координації дій усіх ланок – керівництва району та громад, військовослужбовців, співробітників ДСНС. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора