Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при РВА

Дата: 16.01.2024 14:35
Кількість переглядів: 77

Фото без описуЙого провів начальник Чугуївської районної військової адміністрації Сергій Лободенко.

 

Він повідомив, що на Харківщині зафіксовано вірус африканської чуми свиней. У Богодухівському районі на стихійному сміттєзвалищі у лісосмузі на території Валківської громади виявлено трупи свиней, у яких у результаті дослідження було встановлено захворювання.

 

«Тому ми маємо виробити чіткий алгоритм дій, щоб не допустити розповсюдження хвороби на території Чугуївського району», – відзначив Сергій Лободенко.

 

Начальник Чугуївського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Олексій Щербак розповів присутнім, яку загрозу несе африканська чума свиней.

 

«Її занесення супроводжується високою смертністю, значними економічними збитками, запровадженням спеціального режиму для свиногосподарств, обмеженням торгівлі продукцією, що впливає на ціни та доступність свинини для споживачів», – наголосив Олексій Щербак.

 

Складною в країні залишається епізоотична ситуація і щодо пташиного грипу. Україна розташована на перетині кількох міграційних шляхів перелітних птахів, тож постійно існує ризик занесення збудника грипу птиці з неблагополучних країн. У січні цього року на території країни зафіксовано вже кілька спалахів захворювання.

 

Зважаючи на це, членами комісії було прийнято рішення про вжиття низки профілактичних заходів для забезпечення стабільної епізоотичної ситуації шляхом недопущення поширення хвороб на Чугуївщині.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора