Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Міжнародні організації посилюватимуть допомогу постраждалим громадам Харківщини

Дата: 10.01.2024 09:10
Кількість переглядів: 83

Про це йшлося під час зустрічі заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова з керівником харківського офісу Управління ООН з координації гуманітарних справ Макою Хазалією, керівниками структурних підрозділів і очільниками РВА.

Фото без опису

Під час засідання обговорили необхідність проведення оперативного ремонту пошкодженого житлового фонду та комунікацій після ворожих обстрілів. Це дасть змогу уникнути подальших руйнувань під дією погодних умов і створить сприятливі умови для подальшого відновлення багатоповерхівок. Очільники профільних підрозділів OCHA запевнили, що допомагатимуть в цьому процесі.

«Під час останньої масованої ракетної атаки російських окупантів на середмістя Харкова, постраждали десятки житлових будинків. Завдяки злагодженим та оперативним діям, спільно з волонтерами та міжнародними партнерами вдалося закрити вибиті вікна та відновити комунікації. Наступний крок – ремонтні роботи, аби жителі пошкоджених будинків змогли повернутися до своїх осель», - зазначив Євген Іванов. 

Також під час зустрічі обговорили питання сталої гуманітарної допомоги жителів Ізюмського, Чугуївського, Богодухівського та Куп’янського районів. Переважна потреба для постраждалих і деокупованих громад – продукти харчування, гігієнічні набори, будматеріали та психологічна підтримка евакуйованих. 

«Триває системна роботи в усіх зазначених напрямках. Для нас важливо саме оперативне реагування, забезпечення потреб населенні і допомога громадам. Водночас, спостерігається тенденція повернення жителів деокупованих територій до своїх осель, тож питання допомоги у першочергових ремонтних роботах актуальне», - зазначила Мака Хазалія.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора