Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сергій Лободенко обговорив з керівниками громад питання запобігання злочинам проти національної безпеки та хід мобілізації

Дата: 26.12.2023 20:13
Кількість переглядів: 121

Фото без описуВідбулася нарада під головуванням начальника Чугуївської районної військової адміністрації Сергія Лободенка.

 

Участь у ній взяли керівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підрозділів Національної поліції, СБУ, місцевих органів влади.

 

Представник територіального підрозділу СБУ розповів про поточну ситуацію щодо діяльності ворожих спецслужб, спрямованої на завдання шкоди державі та її національній безпеці. Так, не поодинокими стали випадки намагання ворога схилити громадян України до вчинення дій на користь країни-агресора. Він нагадав, що за подібну співпрацю передбачено кримінальну відповідальність.  

 

Сергій Лободенко закликав керівників громад поставитися до цього питання максимально відповідально.

 

«Війна триває, і ворог веде її за усіма напрямами – як на передовій, так і в тилу, намагаючись максимально зашкодити країні. Тому ні в якому разі не можна втрачати пильності, – наголосив керівник району. – Не зайвим буде застерегти від подібних необачних кроків тих, хто може передавати агресору важливу інформацію або вчиняти інші протизаконні дії. Ми маємо забезпечити захист країни як у гарячих точках, так і всередині неї».

 

У продовження розмови Сергій Лободенко обговорив з присутніми тему поставки мобілізаційних ресурсів, зокрема, питання оповіщення та призову громадян на військову службу. Було проаналізовано функціонування у громадах дільниць (штабів) оповіщення, пунктів збору особового складу та техніки у частині їх документального забезпечення. Керівники громад дійшли згоди, що налагодженню роботи у цьому напрямі сприяло б інструктивно-методичне заняття, яке варто провести на одному з пунктів збору.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора