Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Лісівники попереджають: за незаконно зрубану   ялинку передбачено штраф

Дата: 19.12.2023 14:38
Кількість переглядів: 63

Фото без описуТриває продаж різдвяно-новорічних ялинок. Легальні та за доступною ціною деревця можна придбати у лісівників. Достатню кількість ялинок підготувала філія «Чугуєво-Бабчанське лісове господарство».

 

Деревця можна придбати безпосередньо біля контори лісгоспу за адресою: смт Кочеток, вулиця Чугуївська, 58, по буднях з 8.00 до 16.00.

 

Вартість різдвяної ялиночки залежить від розміру і становить від 168 до 360 гривень.

 

Лісівники наголошують, що офіційно придбана ялинка у них обійдеться у 10 разів дешевше, аніж незаконно зрубана у лісі. Самовільна заготівля ялинок в лісі ЗАБОРОНЕНА та карається штрафом у розмірі від 510 до 1020 грн. Також буде нарахована шкода, яка залежить від місця скоєння незаконної рубки та діаметра  дерева. Щонайменше вона становитиме від 759 грн до 3432 грн.

 

Тож йти до лісу, де може бути безліч вибухонебезпечних предметів, до того ж створювати собі проблеми з правопорядком, коли за мінімальною ціною можна придбати легальну ялинку, буде дуже необдуманим кроком.

 

Всі законно заготовлені різдвяні деревця мають ідентифікаційну пластикову бирку зі штрих-кодом, а у продавців мають бути документи на дерево. Перевірити легальність ялинки можна за допомогою застосунку Ялинка.info на телефоні або на сайті https://open.ukrforest.com. Для цього достатньо ввести номер маркування, і сервіс  покаже усю необхідну інформацію про походження дерева.

 

Купуйте легальні ялинки в офіційних пунктах продажу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора