Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Люди з низьким доходом можуть скористатися безоплатною правничою допомогою

Дата: 14.12.2023 19:07
Кількість переглядів: 183

Фото без опису

Низький дохід – не перешкода у користуванні та відновленні ваших порушених прав.

 

Юристи державної системи безоплатної правничої допомоги (БПД) можуть допомогти оформити соціальні виплати чи пільги, аліменти, звернутися щодо перерахунку пенсії, виправити помилки у нарахуваннях за комунальні послуги, розлучитися, прийняти спадщину тощо.

 

Зауважимо, що безоплатна первинна правнича допомога, тобто правові консультації, надається всім.

 

Особи, що отримують низький дохід, мають право і на безоплатну вторинну правничу допомогу, що включає здійснення представництва в судах (інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами), складення документів процесуального характеру.

 

Розмір доходу, який вважається низьким:

- для працездатних людей – дохід не має перевищувати двох прожиткових мінімумів (станом на сьогодні – 5368 грн).

- для пенсіонерів (за віком, вислугою років тощо) – дохід не має перевищувати двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб (станом на сьогодні – 4186 грн).

- особи з інвалідністю мають право на ці послуги, якщо отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, яка не перевищує двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб (станом на сьогодні – 5368 грн).

 

Це право гарантоване п. 1 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу».

 

Якщо серед ваших знайомих є люди з низьким доходом, розкажіть їм про можливість отримати послуги юриста чи адвоката безоплатно від системи БПД.

 

Для отримання безоплатної кваліфікованої правничої допомоги звертайтеся до Чугуївського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою: м. Чугуїв, вул. Старонікольська, 27-а, тел.(05746) 40-127.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора