Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сергій Лободенко у режимі онлайн взяв участь у роботі обласного форуму з питань реалізації ветеранської політики

Дата: 13.12.2023 18:25
Кількість переглядів: 114

Фото без описуРазом з начальником Чугуївської районної військової адміністрації до заходу долучилися керівники громад району.

 

На форумі, який пройшов за участі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, голови обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, харківського міського голив Ігоря Терехова, очільників військових адміністрацій та територіальних громад, презентували проєкт Програми з підтримки українських захисників і захисниць Харківщини

 

Як зазначалося під час форуму, нині в Харківській області зареєстровано понад 29 тисяч учасників бойових дій, з яких 385 осіб з інвалідністю, отриманою під час захисту держави від російських окупантів. 

 

«Українські захисники і захисниці, а також члени їх родин, потребують захисту не лише з боку держави, але й від органів місцевого самоврядування. Разом з обласною радою ми розробили програму на 2024-2028 роки з підтримки наших воїнів і їх родин. Закликаю підтримати її і в територіальних громадах», – зазначив Олег Синєгубов. 

 

Комплексна Програма підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей передбачає понад 527 мільйонів гривень фінансування з обласного та місцевих бюджетів. Її розглядатимуть на найближчій сесії Харківської обласної ради. 

 

В межах обласної програми передбачається погашення 3 та 6% процентних ставок на кредитування українських захисників і захисниць при купівлі житла.   

 

Також заплановане покриття 50% плати за житлово-комунальні послуги українських воїнів і членів їх родин в Харківській області.

 

Ще одна складова програми стосується навчального процесу: для здобуття захисником вищої освіти з обласного бюджету буде відшкодовано 20 тисяч гривень за кожен навчальний рік.

 

Програмою передбачена і адресна грошова допомога дітям загиблих захисників та захисниць, які втратили батьків, не набувши повноліття. Сума щомісячної допомоги складатиме 8 тисяч гривень. 

 

Крім того, програма містить підтримку українських воїнів, які беруть участь у міжнародних змаганнях.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора