Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як допомогти учасникам бойових дій, ветеранам, особам з інвалідністю та членам їх сімей адаптуватися до мирного життя і повернутися роботи

Дата: 06.12.2023 19:36
Кількість переглядів: 175

Фото без описуЦьому питанню був присвячений захід, що відбувся за ініціативи Чугуївської філії Харківського обласного центру зайнятості у форматі онлайн.

 

Його учасниками були представники Чугуївської районної військової адміністрації, відділів Чугуївського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підрозділів соціального захисту населення, центрів надання соціальних послуг та пенсійного фонду громад району.

 

«Владні структури, а також ті, хто працює з учасниками бойових дій, ветеранами, особами з інвалідністю та членами їх сімей, мають використати всі наявні можливості та механізми, щоб допомогти цій категорії населення інтегруватися у мирний простір, а також стати до роботи», – підкреслив заступник начальника Чугуївської РВА Олександр Апостол, який взяв участь у заході.

 

Як розповіла фахівчиня Чугуївської філії Харківського обласного центру зайнятості, у закладах професійної освіти Державної служби зайнятості здійснюється навчання або перенавчання та підвищення кваліфікації учасників бойових дій, осіб з інвалідністю для підтримки їх конкурентоспроможності.

 

У рамках реалізації урядового проєкту «єРобота» діє програма «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей» з можливістю отримати кошти в сумі від 250 тис. грн до 1 млн. грн. на створення або розвиток власної справи.

 

Роботодавцям відшкодовуються витрати за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю, а підприємствам повертається 50% компенсації фактичних витрат на оплату праці у разі працевлаштування безробітних з категорії учасників бойових дій.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора