Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення начальника Чугуївської районної військової адміністрації Сергія Лободенка з нагоди 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні – геноциду українського народу та Дня пам’яті жертв голодоморів

Дата: 25.11.2023 09:17
Кількість переглядів: 135

Фото без описуШановні земляки! Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946– 1947 років.

 

І вже вдруге в історії новітньої України цей день набуває особливого змісту.

 

Ми вірили в те, що зло під назвою «комуністичний режим» лишилося в минулому. Ревні нащадки «імперської системи» підступно та нахабно повернулися на наші землі, забравши у українців спокій, сон, право жити на рідній землі, власну домівку, або ще гірше – близьку чи рідну людину.

 

Події 1932-1932-х років були свідомим геноцидом проти нашого народу, масовим знищенням української нації. Проте ми не дамо цій жахливій історії права на повторення, не дозволимо рашизму знищити наш народ, наші самобутню культуру та демократичні цінності.

 

Кожному з нас потрібно усвідомити глибину трагедії, яку пережили наші пращури, котрі були винні лише в одному – що були українцями.

 

Сьогодні ми вшановуємо пам'ять мільйонів синів і доньок України, замучених та знищених Голодомором! Схилімо голови перед їх світлою пам’яттю та запалімо у наших домівках свічки на знак скорботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора