Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Харківщині відбулося засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва

Дата: 16.11.2023 10:29
Кількість переглядів: 111

Фото без описуЗасідання було присвячено питанням захисту прав та інтересів дітей Харківської області. У заході взяли участь представники міжнародних гуманітарних місій, голови районів, народні депутати, представники Міністерств та почесні консули.

 

Як заначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, спільно з ЮНІСЕФ, Фундацією першої леді України Олени Зеленської та міжнародними гуманітарними і благодійними організаціями в області уже реалізується низка освітніх проєктів. Передусім це відновлення зруйнованих ворогом шкіл та інших закладів освіти, створення Цифрових освітніх центрів та центрів надолуження освітніх втрат, мобільні класи безпеки де діти можуть у безпечному середовищі заповнити прогалини у знаннях, що виникли через бойові дії.  

 

Велику увагу під час заходу приділили питанням підтримки дітей, постраждалих від дій російських окупантів та дітей, що залишилися без батьківського піклування. Зокрема, обговорили реалізацію інтегрованих регіональних програм в цьому напрямку. 

 

Програму підтримки та розвитку сімейних форм виховання в Харківській області на 2023-27 роки ухвалили 5 жовтня під час сесії обласної ради. В межах Програми прийомні сім'ї, ДБСТ та сім'ї патронатного вихователя після 15-річного терміну функціонування отримають одноразову адресну допомогу у розмірі 50 тисяч гривень. Для родин, які утворили прийомну сім'ю, ДБСТ або сім'ю патронатного вихователя, передбачена одноразова адресна допомога у розмірі 30 тисяч гривень.

 

Під час засідання учасники обговорили хід реалізації спільних програм з підтримки дітей. За підтримки ЮНІСЕФ, Google, Корейського агентства міжнародного співробітництва та Республіки Вірменія дітям і вчителям Харківщини передали більш як 15 300 хромбуків, ноутбуків і планшетів для навчання. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора