Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Всесвітня продовольча програма ООН придбала для Харківщини машину для технічного обстеження грунту та виявлення вибухонебезпечних предметів

Дата: 14.11.2023 22:18
Кількість переглядів: 166

Фото без описуВсесвітня продовольча програма ООН профінансувала закупівлю машин для технічного обстеження грунту та виявлення вибухонебезпечних предметів.

 

Ці машини українського виробництва, вони працюватимуть на території Харківської області в межах проєкту з очищення та відновлення земель сільськогосподарського призначення.

 

Першу машину передали під час зустрічі за участі голови Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні Метью Голлінгворта та начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. У найближчих планах, у рамках проєкту, що реалізується на Харківщині, буде виготовлено ще 2 такі машини для технічного обстеження грунту.

Як зазначив Олег Синєгубов, планується всього придбати 3 одиниці техніки цьогоріч та продовжити співпрацю у цьому напрямку. На сьогодні Харківщина має 9 машин для розмінування, 2 з них – вітчизняного виробника. Вартість спецтехніки – 5, 6 млн грн.

З початку повномасштабної війни в регіоні обстежено понад 8 тисяч гектарів території та знищено майже 136 тисяч вибухонебезпечних предметів. Роботи з розмінування тривають щодня. А завдяки унікальній машині для підготовки грунту буде можливість значно прискорити цей процес.

Унікальність машини для розмінування МР.3101 полягає в універсальності та ефективності. На відміну від закордонних більш дороговартісних аналогів ремонт цієї техніки є швидким і доступним, бо вона створена на потужностях, розташованих в області. При ушкодженнях середньої тяжкості відновлення триває від 3 годин до однієї доби. У випадку, якщо машина зазнає значних пошкоджень, повністю відремонтувати її можна впродовж трьох діб.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора