Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Чугуївські аграрії взяли участь у робочій зустрічі з міжнародною організацією, яка допомагатиме фіксувати злочини окупантів

Дата: 08.11.2023 18:51
Кількість переглядів: 148

Фото без описуЗахід пройшов під головуванням заступника начальника Харківської ОВА у Департаменті агропромислового розвитку спільно з представниками організації Project Expedite Justice та аграріями області.

 

За попередніми підрахунками, російські окупанти завдали збитків агросектору Харківщини на більш ніж 19,4 мільярда гривень. Внаслідок бойових дій було заміновано майже 600 тисяч земель сільськогосподарського призначення, постраждало 54 тваринницькі господарства, майже 1100 одиниць техніки та обладнання пошкоджено або зруйновано.

 

Як підкреслювалося на засіданні, першим кроком до компенсації за пошкоджене майно аграріїв є правильна фіксація збитків. Тому необхідно подати заяву до правоохоронних органів. У кожній громаді Харківщини створено профільні комісії, які також фіксують ці збитки.

 

Партнери з Project Expedite Justice за підтримки фонду Говарда Баффета допомагають відстоювати інтереси аграріїв у міжнародних судах.

 

«Наша сьогоднішня мета – зафіксувати основні моменти щодо втрат, щоб ми мали змогу вести більш ґрунтовну розмову та оцінити ситуацію на Харківщині, заохотити тих, хто це ще не зробив, – фіксувати свої збитки. Нині це перший крок до того, щоб отримати в подальшому компенсацію», – зазначила координатор проєкту Project Expedite Justice Аліса Голощапова.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора