Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Харківщині обговорили нові підходи щодо розвитку сільського зеленого туризму

Дата: 31.10.2023 09:38
Кількість переглядів: 109

Хакатон «Диверсифікація сільської економіки через мережу громадських консультаційних центрів туризму» відбувся за підтримки Естонського центру міжнародного розвитку і Талліннського університету.

Фото без опису

Як повідомила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська, пілотний проєкт врахував кращі практики диверсифікації сільської  економіки Європейського Союзу і реалізується у прифронтових і прикордонних областях України (Запоріжжя, Харківщина, Сумщина, Київщина, Житомирщина, Дніпропетровщина).

Перший хакатон зібрав представників територіальних громад, органів місцевої влади, які опікуються питаннями розвитку туризму, власників садиб сільського зеленого туризму, науковців, зацікавлених у розвитку туризму Харківщини, представників індустрії гостинності.

"Метою проєкту є генерування ідей, які дозволять розвивати  сільську економіку та туризм. На зустрічі було розглянуто питання щодо туристичних можливостей потенціалу, який є в області. На цій підставі буде розроблено відповідні програми для навчання тренерів, які потім нададуть ці знання представникам громад», – зазначила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська.

Під час проведення хакатону своїм баченням розвитку туризму на Харківщині ділилися науковці Таллінського університету і Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, фахівці ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму», представники туристичної індустрії Харківщини.

Як зазначила директорка ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» Валентина Холодок, в кінцевому результаті буде створено національну мережу консультаційних центрів, які діятимуть по всій Україні і  на постійній основі будуть  надавати знання та методичну допомогу фахівцям з туризму і підприємцям щодо   розвитку туризму на сільських територіях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора