Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Граковому встановлено мобільну амбулаторію замість зруйнованої

Дата: 25.10.2023 17:37
Кількість переглядів: 88

Фото без описуНачальник Чугуївської районної військової адміністрації Сергій Лободенко побував у медичному закладі.

 

Разом з ним амбулаторію відвідали також представники Всесвітньої організації охорони здоров’я, за ініціативи та підтримки якої у вересні було встановлено будівлю. Крім того, за рахунок ВООЗ було закуплено необхідні меблі, обладнання та сантехніку. Незабаром у медичному закладі з’являться електрокардіографи, холодильник, глюкометр, набори необхідних ліків тощо.

 

Як розповіла головна лікарка Центру первинної медико-санітарної допомоги Чкаловської селищної ради Тетяна Петрова, заклад відчинив свої двері для пацієнтів два тижні тому. Тут працюють лікар, медична сестра та санітарка. По допомогу звертаються щодня близько 15-20 мешканців.

 

Будівля амбулаторії розташована у самому центрі села. Поряд встановлено укриття, а також потужний генератор для забезпечення безперебійного надання медичних послуг.

 

«Гракове – найбільш постраждале село Чкаловської громади. Тут вщент зруйновані адміністративна будівля, де і розміщувалася амбулаторія, навчальний заклад, магазини, багато житлових будинків, значних пошкоджень зазнав місцевий храм. Також ця місцина має високий рівень замінованості, – відзначив Сергій Лободенко під час спілкування з представниками ВООЗ. – Але все ж потроху люди повертаються до своїх домівок. Наразі у селі проживає близько 300 мешканців, і, звичайно ж, вони потребують базових послуг. Ми вдячні Всесвітній організації охорони здоров’я за увагу до наших потреб та надану підтримку».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора