Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сергій Лободенко зустрівся з представниками ГПУ «Шебелинкагазвидобування»

Дата: 23.10.2023 18:48
Кількість переглядів: 187

Фото без описуНачальник Чугуївської районної військової адміністрації обговорив із заступником директора з регіонального розвитку Андрієм Богдановим та менеджером зі сталого розвитку Вікторією Сафоновою подальшу співпрацю у напрямку відновлення та розвитку району.

 

Газопромислове управління «Шебелинкагазвидобування» є однією з трьох регіональних філій АТ «Укргазвидобування», забезпечуючи понад 40% видобутку блакитного палива в Україні.

 

Представники підприємства розповіли про діяльність акціонерного товариства та результати роботи, відзначивши, що цьогоріч спостерігається зростання видобутку газу – на кінець року збільшення очікується на рівні 14 %. Відповідно це позначається на відрахуваннях до державного та місцевих бюджетів громад, на території яких підприємство здійснює свою діяльність.

 

«Це дає підстави констатувати, що завдяки збільшенню видобування на Харківщині, у тому числі на деокупованих територіях, Україна пройде опалювальний сезон без допомоги», – зазначив Андрій Богданов.  

 

На території Чугуївщині розташовано 114 свердловин. У планах підприємства – нарощування видобутку газу, у тому числі і в районі, що сприятиме енергетичній незалежності держави.

 

Будучи соціально відповідальною, компанія налагодила партнерські відносини із громадами, де є присутність їх виробничої діяльності, у напрямку фінансування місцевих проєктів. Пріоритетами у спрямуванні коштів є доступна медицина, якісна освіта, сталий розвиток громад, партнерство. У Чугуївському районі профінансовано 10 проєктів загальною вартістю 4,7 млн. грн. у Зміївській, Слобожанській та Малинівській громадах.

 

Сергій Лободенко подякував гостям за конструктивний діалог із громадами та їх підтримку.

 

«Ця співпраця має важливе значення. Нарощування видобутку природного газу є одним з інструментів забезпечення енергетичної безпеки країни, тож це спільне загальнодержавне завдання. У той же час завдяки соціальній орієнтованості компанії забезпечується оперативне реагування на проблеми громад», – сказав Сергій Лободенко.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора