Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пройшов форум «Харківська платформа: відновлення, розвиток, реінтеграція»

Дата: 20.10.2023 22:46
Кількість переглядів: 228

Фото без описуЗахід відбувся за ініціативи благодійної організації «Координаційний гуманітарний центр» та за сприяння Харківської обласної військової адміністрації.

 

До форуму долучилися понад 150 учасників, серед яких – начальники районних військових адміністрації Харківщини, представники органів місцевого самоврядування, громадськість, а також представники локальних міжнародних благодійних організацій.

 

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов подякував волонтерам, які своїм фронтом допомагають тримати оборону та протистояти ворогу.

 

«З першого дня повномасштабного вторгнення ви пліч о пліч допомагаєте рятувати наших людей та вирішувати гострі проблемні питання. Це і евакуація жителів прифронтових громад, і доставка гуманітарної допомоги, і придбання оснащення для наших захисників і захисниць! Волонтерський рух показав всьому світу, що таке єдність і воля до перемоги», – сказав Олег Синєгубов.

 

Учасники форуму обговорили стратегію розвитку та відновлення деокупованих територій регіону, актуальні потреби районів Харківської області у сфері відбудови, проблематику співпраці з локальним та міжнародним благодійним сектором, а також потреби громад у процесі підготовки до опалювального сезону в осінньо-зимовий період.

 

За словами начальника ХОВА, в результаті повномасштабної війни в регіоні пошкоджено або зруйновано близько 30 тисяч об'єктів. Триває активна робота щодо їх відновлення. За державною програмою «єВідновлення» від жителів області вже надійшло понад 40 тисяч заяв та було нараховано більше 600 мільйонів гривень компенсації. 

 

Начальник ХОВА також розповів про результати роботи у напрямку підтримки підприємництва на Харківщині, зокрема, про дію доступних кредитів для бізнесу, що постраждав внаслідок російської агресії.

 

Слова вдячності за участь у форумі начальнику Харківської ОВА Олегу Синєгубову, очільникам районних військових адміністрацій, представникам громад висловив голова Благодійної організації «Координаційний гуманітарний центр» Євген Коляда.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора