Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Аграрії Чугуївщини візьмуть участь у програмі розмінування земель

Дата: 18.10.2023 19:16
Кількість переглядів: 308

Одна з головних проблем району – високий рівень замінованості його земель. Це є викликом для бізнесів, передусім у сільському господарстві. Відтак робота щодо розмінування на Чугуївщині, яке дозволить зберегти життя людей, відновити підприємницьку діяльність, підтримати економіку України та світову продовольчу безпеку, має на сьогодні першочергове значення.

Фото без опису

 

Для проведення розмінування та реабілітації сільськогосподарських земельпродовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) та Всесвітня продовольча програма (ВПП) спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України провели реєстрацію аграріїв.

 

Подати заявку могли власники чи орендарі земельних ділянок площею до 300 га. Серед інших критеріїв, які визначали пріоритетність, були також високий відсоток внаслідок війнинеоброблюваних, розбомблених та забруднених земель, зменшена кількість працівників, ґрунти загальнодержавного значення тощо.

 

З відібраними за цими критеріями фермерами району представники проєкту зустрілися у Чугуївській районній військовій адміністрації.

 

Гості детально розповіли, у чому полягатиме та яким чином здійснюватиметьсяпідтримка. Вона передбачаєяк нетехнічну допомогу, тобто обстеження земель, так і безпосередньо технічними засобами – піротехнічними, розмінувальними, підривними машинами, металодетекторами та іншою спецтехнікою.Крім того, передбачено і фінансову підтримку.

 

У ході спілкування фахівці ФАО з’ясовували проблеми та потреби чугуївських аграріїв, щоб надана допомога була максимально ефективною.

 

«Процес розмінування територій не припиняється. Але він складний, довготривалий і може розтягнутися на десятиліття, – відзначив начальник Чугуївської районної військової адміністрації Сергій Лободенко. – Міжнародна підтримка, сподіваюсь, пришвидшить звільнення земель від вибухонебезпечних предметів. Це питання економічного відновлення, бо чим швидше повернуться в обіг землі, тим швидше на них розвиватиметься бізнес. Ми дякуємо міжнародним партнерам за розуміння важливості цього моменту та допомогу нашим аграріям».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора