Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

16 жовтня – Всесвітній день здорового харчування

Дата: 15.10.2023 22:05
Кількість переглядів: 141

Згідно з результатами досліджень кожна 5-та смерть на планеті  спричинена хворобами, які виникають внаслідок неправильного харчування.

Фото без описуНауково обґрунтовано, що здорове харчування і достатня фізична активність є ключовими елементами профілактики неінфекційних хвороб і можуть запобігти 80% захворювань серця, порушень мозкового кровообігу, діабету 2-го типу та 40% онкологічних захворювань.

Здорове харчування – це таке харчування, яке забезпечує розвиток та життєдіяльність людини, сприяє зміцненню її здоров’я та профілактиці захворювань. Обираючи їжу, людина повинна  задаватись питанням не настільки шкідливий той чи інший харчовий продукт, а скільки користі він може принести. Тоді харчування  буде діяти як ліки –  зміцнювати  здоров’я, покращувати якість життя і приведе до довголіття.

Виходячи з принципів здорового харчування, Центр громадського здоров’я надає загальні рекомендації, дотримання яких допоможе почуватися краще, а також запобігти розвитку багатьох захворювань. Що ж необхідно  робити?

Споживайте адекватну кількість калорій для задоволення власних потреб в енергії та основних поживних речовинах.

Споживайте достатню кількість корисних харчових продуктів щодня: овочів, бобових, фруктів, цільних злаків, горіхів, насіння, яєць, нежирного м’яса, риби та молочних і кисломолочних продуктів.

Уникайте частого споживання харчових продуктів і страв зі значним вмістом солі, цукру та жиру.

Намагайтеся дотримуватись оптимального режиму харчування та набути здорових харчових звичок.

Пийте достатньо рідини, обирайте напої, котрі не містять багато калорій. Не починайте вживати алкоголь чи обмежте його споживання.

Постійно і ретельно дотримуйтесь правил харчової безпеки, зокрема чистоти, обирайте лише якісні та безпечні харчові продукти, із належними умовами їхнього транспортування, зберігання та приготування.

Намагайтеся більше рухатись і займатися фізичними вправами.

Тож харчуйтесь правильно, збалансовано, різноманітною смачною та безпечною їжею, і організм вам віддячить гарним самопочуттям та довголіттям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора