Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Грубих порушень правил пожежної безпеки на об’єктах району з масовим перебуванням людей не зафіксовано

Дата: 03.10.2023 15:52
Кількість переглядів: 324

Фото без описуПро це повідомив начальник Чугуївського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області Андрій Карпов під час наради в Чугуївській районній військовій адміністрації.

 

На території району розташовано 446 об’єктів з масовим перебуванням людей: 145 – освіти, 125 – охорони здоров’я, 154 – культури, 9 – соціального захисту та  13 – торгівлі.

 

Проведений аналіз приписів державного нагляду перевірок цих об’єктів показав, що грубих порушень, які можуть призвести до виникнення пожежі, не зафіксовано.

 

Але залишаються не виконаними певна кількість протипожежних заходів. Відсутність або недостатня забезпеченість системами пожежної сигналізації та оповіщення, вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій, пристроями блискавкозахисту, необхідним запасом води на випадок пожежогасіння здебільшого спостерігається внаслідок браку необхідного фінансування.

 

«Однак це – порушення вимог законодавства у сфері пожежної безпеки, що створює загрозу життю та здоров’ю людей. А отже, забезпечення необхідними системами протипожежного захисту – одне з пріоритетних завдань, виконання якого слід домагатися усіма можливими способами», – наголосив Андрій Карпов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора