Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У районі триває збиральна кампанія

Дата: 26.09.2023 10:19
Кількість переглядів: 139

Фото без описуАграріями Чугуївщини вже зібрано 65,2 тис. тонн зернових та зернобобових культур на 52% від прогнозованої площі (17,6 тис. га), врожайність склала 37,1 ц/га.

 

Повністю зібрано збіжжя пшениці та ячменю. Ще тривають збиральні роботи на полях з вівсом, горохом та просом, а також овочевими культурами. У районі розпочато збирання технічних культур – соняшнику та сої.

 

Крім того, сільгосппідприємства району готують грунт під посів озимих культур 2024 року, а в господарствах Зміївської та Старосалтівської громад вже розпочали їх сівбу. Так, вже посіяно близько 1 тис. га озимої пшениці, тритікале, ячменю та озимого ріпаку. Посіви знаходяться у задовільному стані.

 

Проводиться комплексне внесення мінеральних добрив та захист культур.

 

«З початком бойових дій велика частина сільгоспугідь Чугуївщини була замінована та забруднена касетними снарядами, протипіхотними та протитанковими мінами, снарядами, які не розірвались. Значна територія посівних площ непридатна до використання, до частини земель і нині немає доступу, – розповідає начальник Чугуївської районної військової адміністрації Сергій Лободенко. – На сьогодні майже 52 тис. га сільськогосподарських угідь району потребують обстеження на наявність ділянок, забруднених мінами та вибухонебезпечними предметами. Незважаючи на ризик, місцеві аграрії поступово проводять самостійне розмінування полів та вже розмінували 4 тис. га».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора