Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На порядку денному – обстеження та розмінування території

Дата: 13.09.2023 21:28
Кількість переглядів: 39

Фото без описуВнаслідок російського вторгнення Чугуївщина стала однією з найзамінованіших територій України. Сьогодні це є однією з головних проблем району.

Забруднення земель мінами та снарядами є викликом для бізнесів, передусім у сільському господарстві. Роботи з розмінування дадуть змогу зберегти життя людей, відновити звичні масштаби підприємницької діяльності, підтримати економіку України та світову продовольчу безпеку.

Питання нетехнічного обстеження та розмінування території було обговорено під час спілкування у форматі «круглого столу», що відбулося за участі представників державного підприємства Укроборонсервіс, що займається у тому числі і протимінною діяльністю, юридичної структури, яка надає сприяння у відшкодуванні збитків, завданих рф, та керівників громад.  

Зокрема, розглядалося питання розмінування земель сільськогосподарського призначення. Як наголошувалося учасниками зустрічі, наразі необхідно як мінімум зафіксувати шкоду, заподіяну росією, визначити її розмір, щоб відшкодувати у майбутньому, у тому числі за рахунок звернень до суду.

«Ми відкриті до будь-якого діалогу, результатом якого може стати звільнення чугуївської землі від вибухонебезпечних предметів, – наголосив начальник Чугуївської районної військової адміністрації Сергій Лободенко. – Тому налаштовані на співпрацю з усіма зацікавленими структурами».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора