Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

Дата: 13.09.2023 18:54
Кількість переглядів: 294

Його провів начальник Чугуївської районної військової адміністрації Сергій Лободенко.

Фото без опису

У районі вдруге зафіксовано випадок сказу тварини. Близько двох тижнів тому комісія збиралася для обговорення випадку сказу свійської тварини. Сьогодні йшлося про випадок у с. Стара Гнилиця, спричинений нападом на людину дикого звіра.

Зважаючи на цей факт, членами протиепізоотичної комісії було прийнято рішення ввести карантинні обмеження, а також визначити села Гракове та Стара Гнилиця, прилеглі польові та лісові угіддя цих сіл загрозливою зоною щодо сказу тварин, а смт Малинівка та мисливські угіддя населеного пункту – зоною спостереження. У Малинівській громаді буде організовано облік собак, кішок та сприятливих до захворювання свійських тварин в громадському утриманні у цих населених пунктах.

Оскільки боротьба зі сказом вимагає комплексного підходу, у районі буде також проведено пероральну імунізацію диких м’ясоїдних тварин наземним розподілом – розкладка вакцини здійснюватиметься вручну на визначених ділянках. Для цього буде створено робочі групи та розроблено маршрути для розкладання приманки із залученням єгерів та лісівників. Через місяць після розкладання приманок буде проведено діагностичний відстріл лисиць.

«Зважаючи на те, що вже вдруге за такий короткий проміжок часу реєструємо випадок сказу, маємо поставитися до вирішення цього питання якомога серйозніше, аби не допустити розповсюдження хвороби та її повторення, – відзначив Сергій Лободенко. – Слід неухильно виконувати розроблені заходи та тримати ситуацію на постійному контролі».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора