Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Кожна дитина може отримати безоплатно послуги юриста та адвоката

Дата: 06.09.2023 18:14
Кількість переглядів: 88

Про це розповідають фахівці місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Фото без опису

Дитина може опинитися у контакті або в конфлікті з законом і потребувати захисту та/або представництва її інтересів у суді перед іншими особами, державними органами, зокрема органами досудового розслідування.

Держава гарантує залучення адвоката за рахунок Державного бюджету України для представництва інтересів дітей, які є потерпілими, свідками кримінального правопорушення, підозрюваними, обвинуваченими у кримінальному провадженні.

Отримання безоплатної первинної або вторинної правничої допомоги здійснюється дитиною через законного представника (батьки, опікун, піклувальник, усиновлювач, інша особа, визначена законом).

Для залучення адвоката дитині, яка є потерпілою або свідком у кримінальному провадженні, її законний представник подає до найближчого бюро правничої допомоги:

- звернення про надання дитині безоплатної вторинної правничої допомоги;
- свідоцтво про народження дитини;
- документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника.

А для залучення адвоката дитині, яка є підозрюваною, обвинуваченою у кримінальному правопорушенні, слідчий, прокурор чи суд виносять відповідну постанову/ухвалу, яку направляють до регіонального центру з надання безоплатної вторинної правничої допомоги.

Детальніше – в інформаційному буклеті «Право дітей на безоплатну правову допомогу».

Для отримання безоплатної кваліфікованої правничої допомоги радимо звертатися до Чугуївського місцевого центру з надання БВПД, який находиться за адресою: м. Чугуїв, вул. Старонікольська, 27А, тел.: (05746) 40-127.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора