Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Чугуївщині розпочинається пілотний проєкт з оцифрування зруйнованої інфраструктури

Дата: 01.09.2023 21:54
Кількість переглядів: 109

Фото без описуПовномасштабна війна російської федерації проти України уже 555 днів призводить до руйнувань та пошкоджень інфраструктури та житлового фонду. Збитки від цього сягають сотень мільярдів доларів.

За цих обставин одним з ключових завдань є визначення обсягу завданих шкоди та збитків, їх фіксація, формування переліку пошкоджених об’єктів та надання допомоги постраждалим громадам.

З метою допомоги державі проєкт «Росія заплатить» (damaged.in.ua) та проєкт RebuildUA проводять роботу з підрахунку вартості зруйнованих та пошкоджених об’єктів інфраструктури громад. Будуть залучені оператори безпілотних літальних апаратів та фахівці з використання геоінформаційних систем для збору та оцифрування інформації про постраждалі території та інфраструктурні об’єкти.

Начальник Чугуївської районної військової адміністрації Сергій Лободенко зустрівся з представниками проєкта. Вони розповіли, що роботи з оцифрування передбачають виїзди фахівців у постраждалі населені пункти.

Зібрані дані стануть вагомим елементом доказової бази щодо вчинення військових злочинів російською федерацією на території України, будуть використані для подання позовів проти агресорів, а також забезпечать підґрунтя для формування кошторису на відбудову громад.

Сергій Лободенко відпрацював з гостями майбутній маршрут пересування фахівців по території району. Він запропонував населені пункти, з яких найбільш доцільно розпочинати роботи, та визначив об’єкти, які не підлягають зйомці.

Зважаючи на високий рівень замінованості Чугуївщини, керівник району попередив фахівців проєкта про необхідність дотримання заходів безпеки.

«Особливо багато «подарунків» окупанти залишили на території Чкаловської громади, зокрема у Граковому, Залізничному, Новій Гнилиці, Миколаївці, – відзначив очільник Чугуївської РВА. – Тому тут слід пересуватися лише дорогами, уникаючи узбіч та посадок».

Стартує проєкт 1 вересня.

Детальніше – за посиланнями:
https://kse.ua/ua/russia-will-pay/

https://rebuildua.net/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора