Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сергій Лободенко взяв участь в урочистому відкритті меморіальної дошки загиблому Роману Кримсалюку

Дата: 25.08.2023 19:36
Кількість переглядів: 173

Захід відбувся біля Малинівського ліцею № 1, де захисник працював до війни, викладаючи фізику, астрономію та інформатику. На фасаді навчального закладу і встановлено меморіальну дошку.

Фото без опису

Роман Кримсалюк добровільно пішов захищати Батьківщину у перший же день повномасштабного вторгнення. Загинув старший навідник 1 мінометного розрахунку 3 мінометного взводу мінометної батареї військової частини А 7291 Роман Кримсалюк 13 грудня 2022 року у с. Площанка Луганської області. Він нагороджений орденам «За мужність» ІІІ ступеню (посмертно). Йому також присвоєно звання «Почесний громадянин Чугуївського району».

«У цій безжальній війні ми втрачаємо цвіт нашої нації – молодих, розумних, талановитих та сильних духом українців. Увічнити їх пам’ять, щоб нинішні та прийдешні покоління знали, кому ми завдячуємо можливістю жити на своїй землі, – наш обов’язок», – сказав начальник Чугуївської районної військової адміністрації Сергій Лободенко, звертаючись до присутніх на урочистостях.

Зворушливі слова на адресу Романа Кримсалюка пролунали від колег, рідних та побратимів.

На вшанування пам’яті земляка учасники заходу поклали квіти до меморіальної дошки.

Цього ж дня Сергій Лободенко відвідав ще один урочистий захід, який відбувся у Малинівці, – відкриття Алеї героїв, присвячене Дню незалежності України. Уздовж доріжки, що веде до пам’ятника Тарасу Шевченку, вишикувалися 8 конструкцій зі світлинами загиблих малинівців. Їх також було вшановано покладанням квітів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора