Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сергій Лободенко зустрівся з представниками ООН

Дата: 22.08.2023 18:53
Кількість переглядів: 46

Під час зустрічі було обговорено питання забезпечення водопостачання та водовідведення. Саме цими проблемами займається утворений WASH Cluster Ukraine.

Фото без опису

«Наша місія полягає у тому, щоб зібрати від громад та районів дані щодо їх потреб у сфері води. Цю інформацію ми передаємо для подальшого реагування 52 гуманітарним організаціям, з якими ми співпрацюємо. Двічі на місяць ми проводимо зустріч з цими організаціями, – розповів спеціаліст програми «Вода, санітарія та гігієна» Олександре Буі, який є координатором міжнародної організації на сході України».

Начальник Чугуївської районної військової адміністрації Сергій Лободенко розповів, що більшість територій району знаходилися в окупації та під різними видами вогневого ураження, тому сильно постраждали.

«У першу чергу найбільше потребують уваги та допомоги Вовчанська, Старосалтівська, Чкаловська та Малинівська громади, – відзначив Сергій Лободенко. – Але практично у кожній громаді є населені пункти, які мають ті чи інші проблеми у водопостачанні».

У ході зустрічі обговорювалися питання доставки води та логістики.

Озвучено було під час зустрічі і потреби постраждалих громад у будівельних матеріалах для ремонту пошкоджених інфраструктурних об’єктів і житлових будівель, а також у резервних джерелах живлення та опалення – генераторах, буржуйках, мобільних котельнях.

«Я хочу висловити велику вдячність всім структурам, що працюють під егідою ООН, за увагу до Чугуївщини, системну допомогу та швидке реагування на наші потреби. Жоден із запитів району не залишився без вирішення», – сказав Сергій Лободенко.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора