Чугуївська районна військова адміністрація
Харківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Євген Іванов провів зустріч з делегацією Чеської Республіки

Дата: 21.08.2023 17:54
Кількість переглядів: 91

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, його заступник Євген Іванов спільно з заступником міністра закордонних справ Чеської Республіки Мареком Свободою обговорили подальшу співпрацю та підтримку регіону.

 

Чеська Республіка допомагає жителям Харківщини з перших днів повномасштабного вторгнення російських окупантів. За підтримки Уряду Чехії в Чугуєві встановили модульні котельні, налагоджено логістичні коридори на деокупованих територіях.  

Фото без опису

«Щиро дякуємо за ту допомогу, яку Уряд Чехії та народ країни нам надає. Задля посилення енергетичної безпеки під час осінньо-зимового періоду маємо потребу у встановленні додаткових модульних котелень на деокупованих територіях. Обладнання різної потужності дає змогу опалювати як конкретні заклади, так і цілі мікрорайони. Формуємо перелік пріоритетних населених пунктів», - зазначив Євген Іванов.  

Крім того, партнери запропонували підтримку медичної галузі регіону, яка зазнала руйнувань внаслідок дій ворога. Йдеться про надання модульних медичних кабінетів первинної ланки.  

«Спільно з колегами відвідали лікарні області. Коштом Уряду Чеської Республіки та міжнародних донорів можемо встановити 100 таких модульних медичних кабінетів первинної ланки різного профілю – педіатрія, хірургія, лабораторні дослідження тощо. Проєкт плануємо реалізувати впродовж трьох років. І маємо амбітні плани розпочати поставку та встановлення кабінетів уже цього листопада», - додав Марек Свобода.

  Також Уряд Чехії реалізує проєкт з підвищення кваліфікації комбустіологів України. На навчання виділено 10 місць, 5 із них – для лікарів Харківщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора